Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

η γενια του ηλεκτρονικου σχολειου



1 σχόλιο:

  1. Ο υπολογιστής δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τα πάντα στη ζωή μας, αλλά για να εξελίξει και να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις σε κάθε δραστηριότητα. Μπορεί να γίνει δάσκαλος, φίλος, καλή παρέα αλλά και πάθος ή εργαλείο παράνομων πράξεων. Είναι ένα εργαλείο, όπως όλα όσα έχει εφεύρει ο άνθρωπος. Η χρησιμότητά του εξαρτάται από τη χρήση του. Ως εκπαιδευτικό εργαλείο, είναι μια λύση, η οποία μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά σε κάθε ηλικία. Πάντως είτε μικρό είτε μεγάλο είναι το παιδί καλό είναι να υπάρχει η επίβλεψη και η καθοδήγηση του δασκάλου ή του γονέα.
    Σε λίγα χρόνια οι υπολογιστές θα μπούνε σε κάθε σχολική αίθουσα ακόμα και στα νηπιαγωγεία. Θα είναι τόσο κοινοί στα σχολεία και στα σπίτια μας, όπως και η τηλεόραση και δεν θα γεννάτε θέμα, για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ή όχι από τα παιδιά. Δεν έχετε το δικαίωμα να αφήσετε τα παιδιά σας απροετοίμαστα μπροστά στη νέα πραγματικότητα, που ξεδιπλώνετε μπροστά μας.

    Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα εισάγουν τη διδασκαλία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ήδη από την ηλικία των τριών ετών. Στις περισσότερες προηγμένες χώρες υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές ακόμα και στις αίθουσες των νηπιαγωγεία και των παιδικών σταθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή